O meni

 

Na Balkan dolazim više od 8 godina, posljednje dvije godine sustavno dijelim svoje vrijeme između posla, Poljske i Hrvatske.
Automobilska industrija me zanima od malih nogu pa otud i ideja za blog.
Kako mi je automobilsku strast najlakše zadovoljiti neko vrijeme u malom opsegu, ovdje ćete vidjeti mnoštvo materijala inspiriranih ovom kulturom, još uvijek nedovoljno popularnom u Hrvatskoj.
Bio sam toliko obuzet mogućnošću da dobijem svaki automobil da ih već imam oko 8000, naravno u mjerilu 1/64

Njoj je posvećena i linija mirisa za automobile – # generally64
Koje sama radim u malom obimu, a baziraju se na sastojcima pravih parfema.
Trenutno kreiramo šest linija mirisa:

  • SPIAGGIA ROSSA- podsjeća na talijanske plaže s ružičastim bojama. Njegovu glavnu notu stvara nit crnog ribiza, da glatko prelazi u miris vanilije i ruže, niti voća…

-NIGHT CRUISE- noćna vožnja. Tipično muški miris.
Ti, tvoj auto i “zeleni val”. Svatko ima trenutak kada ujutro ili navečer sjedne u automobil i maksimalno uživa u vožnji. Bez obzira radi li se o klasičnom Golfu, povijesnoj Zastavi ili novom Porscheu. Kompozicija sandalovine, kardamoma, mošusa i prstohvat cvjetnih nota upotpunit će ovaj osjećaj.

-Kanoya – Nikada nisam bio u Japanu, ali sam mnogo puta zamišljao takvo putovanje. Puste ceste, brda s pogledom na ocean, planinske serpentine okružene stablima trešnje – to je “Kanoya” miris čija je glavna nota trešnjin cvijet i proljetno cvijeće.

ŠRI LANKA – znate li odakle se uglavnom uvozi limunska trava? Pogodio si. Miris limunske trave savršeno spaja cvjetne i citrusne note. Takva svježa kombinacija čini svako putovanje automobilom osvježavajućim poput trčanja kroz livadu obavijenu rosom.
Miris je odličan za maskiranje nikotinskog dima

VANILLA BAY – Chevrolet Bel Air’57 je klasik kao i nota vanilije koja se koristi u automobilima. Što ako imamo miris sladoleda od vanilije?

SVJEŽE RUBLJE – Svima je poznat ovaj osjećaj. Otišao si na odmor. Nakon nekoliko dana putovanja pažljivo očišćeni i voskani automobil gubi sjaj i miris svježine. Pa – razbacanim kupaćim gaćama i kilogramima pijeska u prostirkama nema pomoći s ovim proizvodom – ali možemo učiniti da miriše kao da je upravo opran. Bez obzira jeste li na odmoru ili ste zapalili prve papire u novokupljenom automobilu…

Teško je tekstom dočarati kako nešto miriše, ali mislim da već znate na što smo mislili.
Kako ih koristiti?
Zbog velike koncentracije, preporučio bih širenje mirisa po auto tepisima.
U prosjeku 10-15 doza dnevno. Jedite 5-7 ujutro- 5-7 navečer.
Jedni su zadovoljni s 5 dnevno, drugi s 10.
Pakiranje je od 100 ml, 50 doza je oko 10 mililitara…
Tako da treba biti zadovoljan 😉

PS: Ispričavam se za sve pogreške, još uvijek koristim prevoditelj